Blomberg Rhythmic Movement Training

BRMT Level 1

BLOMBERG RHYTHMIC MOVEMENT TRAINING BRMT LEVEL 1

OVER BRMT LEVEL 1

Korte beschrijving:
(gedetailleerde beschrijving hieronder)

In deze tweedaagse cursus leer je de basisprincipes van de Rhythmic Movement Training, en hoe ritmische oefeningen kunnen worden gebruikt om de spierspanning te reguleren en de hersenen te stimuleren om de aandacht en controle over prikkels te verbeteren en hyperactiviteit te verminderen.

Reflexen zorgen ervoor dat we veilig zijn, dat we kunnen overleven en ze beschermen ons bij direct gevaar. Als ze nog niet goed geïntegreerd zijn, belemmeren zij ons in dagelijks functioneren, leren, voelen en denken.
Via neurologische reflexintegratie breng je hyperactieve reflexen onder controle en zorg je ervoor dat reflexen, die eigenlijk actief zouden moeten zijn, ontwaken en hun oorspronkelijke functie op kunnen pakken.

Wat is Blomberg Rhythmic Movement training?

Gedetailleerde beschrijving:

Blomberg’s Rhythmic Movement Training is een holistische benadering, een methode die werkt met bewegingen, die overeenkomen met het niveau waarop baby’s en kleine kinderen bewegen. De Rhythmic Movements zijn ontwikkeld door Kerstin Linde en komen voort uit de bewegingen die baby’s spontaan doen.

De oefeningen worden liggend, zittend of op handen en voeten uitgevoerd. Rhythmic Movements stimuleren de hersenen zodat het zenuwstelsel zich verder kan ontwikkelen en hersenen kunnen rijpen. Het kind leert het lichaam te coördineren en te besturen terwijl primitieve reflexen worden geïntegreerd. Aandacht, uithoudingsvermogen en impulscontrole zullen verbeteren.

De cursus behandelt verder een overzicht van de belangrijkste primitieve reflexen die de ontwikkeling kunnen verstoren. We leren ze te integreren met ritmische oefeningen en andere oefeningen, waardoor de spierspanning, het uithoudingsvermogen, de stabiliteit, het evenwicht, de coördinatie en kracht worden verbeterd.

Als er tekortkomingen zijn geweest in de vroege motorische ontwikkeling, kan het kind problemen hebben met evenwicht, stabiliteit en coördinatie. Bovendien kan het kind klassieke symptomen krijgen van aandachtstekortstoornis, slechte impulscontrole, hyperactiviteit en slecht uithoudingsvermogen.
De impact van de binnen- en buitenomgeving, ontgifting en voeding is ook een belangrijk onderdeel van Rhythmic Movement Training programma van Dr. Harald Bomberg: steeds meer onderzoek toont aan hoe hersengezondheid afhankelijk is van al deze factoren. We bekijken hoe we het lichaam op deze manier kunnen ondersteunen.

Wat kun je met deze basiscursus BRMT level 1?

Na deze basiscursus kun je de Rhythmic Movements gaan gebruiken en opgedane kennis integreren in je eigen leven, voor familieleden, op school met groepen of individuen, of in je praktijk met cliënten.
Het is ook mogelijk om Blomberg RMT Consultant te worden, door het volgen van enkele Blomberg RMT cursussen.

Praktisch

Maximaal aantal deelnemers is 8.

Cursusdeelname  €320,- 

Onder leiding van instructeurs Prune en Nelly.

Bij de prijs inbegrepen zijn koffie/thee/water en snacks, evenals de manual en hand-out. Iedereen neemt zelf zijn lunch mee.

Aanbevolen is om makkelijk zittende kleding te dragen, het boek van MD Harald Blomberg aan te schaffen; “The Rhythmic Movement Method”, schrijfgerei en waterflesje mee te nemen.

Voor deze cursus is geen Blomberg RMT voorkennis vereist. De cursus zal in het Engels en Nederlands gegeven worden, vertalen is altijd mogelijk.

Wij verheugen ons op je komst!
Prune Martinez
0633508981
www.prunemartinez.com
info@prunemartinez.com

Nelly Harmse
06 21 80 49 52
www.extraleerkracht.nu